20-årig polsk mand varetægtsfængslet i sag om indsmugling af en større mængde kokain

Profilbillede

Den sigtede erkender delvist og kærede ikke varetægtsfængslingen.

En 20-årig polsk mand er ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg i sidste uge varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for indsmugling af en større mængde kokain.

Den sigtede erkender delvist og kærede ikke varetægtsfængslingen.

Den 20-årige mand kom tidligt torsdag morgen kørende i en tysk bil ved Pebersmark Grænseovergang, hvor køretøjet blev taget ud til kontrol af en patrulje fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved kontrollen havde den polske mand ikke nogen troværdig forklaring på sit ærinde i Danmark, hvorfor bilen blev taget ud til yderligere kontrol.

Ved den nærmere kontrol af køretøjet blev der fundet en større mængde kokain, hvorefter manden blev sigtet for indsmuglingen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi