31-årig libanesisk mand anholdt og varetægtsfængslet i sag om ulovlig indrejse

Profilbillede
dato

Den 31-årige mand nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

En 31-årig libanesisk mand blev fredag ved et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for ulovlig indrejse.

 

Den 31-årige mand ankom torsdag aften med tog til Padborg Banegård, hvor han blev taget ud til stikprøvevis indrejsekontrol af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Den 31-årige havde ikke nogen gyldig rejselegitimation, hvorefter han blev anholdt. I forbindelse med politiets sagsbehandling stod det endvidere klart, at han i 2022 var blevet udvist med et indrejseforbud i seks år.

 

Den 31-årige mand nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi