33-årig somalisk mand idømt fængsel og advarsel om udvisning i stor hvidvasksag

Profilbillede
dato

Den 33-årige erkendte at have hvidvasket for 45 millioner kroner og modtog dommen.

En 33-årig somalisk mand med adresse i København blev fredag ved Retten i Sønderborg idømt fire år og seks måneders års fængsel samt advarsel om udvisning i en sag om hvidvask af særlig grov beskaffenhed.

 

Den økonomiske kriminalitet fandt sted i perioden fra januar 2019 til september 2022, hvor den 33-årige spillede en central rolle i et kriminelt netværk, der hvidvaskede for mange millioner af kroner.

 

Den 33-årige erkendte at have hvidvasket for 45 millioner kroner.

Netværket bestod blandt andet af såkaldte muldyr, som formelt ejede selskaber i Danmark, og hvor der gennem selskabernes konti blev kanaliseret hvidvaskede penge til udlandet.

 

På denne måde forsøgte netværket at skjule, at pengene stammede fra kriminalitet, blandt andet unddragelse af skat og moms.

Den dømte fik konfiskeret 1,125 millioner kroner, ligesom han blev frakendt retten til at deltage i ledelsen af virksomheder i Danmark og i udlandet uden at hæfte personligt og ubegrænset.

Den 33-årige erkendte sig skyldig og modtog dommen.

Anklagemyndigheden er tilfreds med dommen.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi