34-årig mand idømt 10 års fængsel i narkosag

Profilbillede
dato

En 34-årig mand fra Sønderjylland blev torsdag dømt for besiddelse og videreoverdragelse af store mængder narkotika.

Torsdag faldt den tredje dom i en større narkosag ved Retten i Sønderborg. Her blev en 34-årig mand fra Sønderjylland idømt 10 års ubetinget fængsel for besiddelse og videreoverdragelse af mere end 20 kilo amfetamin samt mindre mængder kokain, skunk, hash og ecstacy-piller.

 

Den nu dømte erkendte forholdene, hvorfor sagen blev behandlet som en tilståelsessag. Han modtog efterfølgende dommen.

 

Specialanklager ved anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Mathilde Pi Holst, har ført sagen i retten og er tilfreds med dommen.

 

Den 34-årige mand blev anholdt den 21. juni 2023 sammen med 3 øvrige mistænkte efter længere tids efterforskning. Efterforskningen er sket på baggrund af, at politiet har haft adgang til samtaler i kriminelle netværk fra krypterede tjenester. Den dømte benyttede den krypterede kommunikationstjeneste SKY ECC.

 

Efterfølgende er yderligere en person blevet anholdt i sagen. 

 

Dommen er den tredje dom i sagskomplekset. Den første dom faldt den 3. oktober 2023, hvor en 32-årig kvinde blev idømt 1 år og 3 måneders fængsel for indsmugling af en større mængde hash. 3 måneder af straffen blev gjort ubetinget, mens resten af straffen blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste.

 

Den anden dom i sagen faldt den 13. november 2023, hvor en 35-årig mand blev idømt 16 års fængsel for indsmugling, besiddelse og videresalg af narkotika.

 

Der er fortsat to mænd varetægtsfængslet i sagen, og deres sager forventes for retten senere i år.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi