35-årig mand idømt 16 års fængsel i narkosag

Profilbillede
dato

35-årig mand fra Sønderborg-egnen blev i dag dømt for indsmugling, besiddelse og videresalg af narkotika<br><br>​

Retten i Sønderborg  idømte i dag en 35-årig mand fra Sønderjylland 16 års fængsel for at arrangere indsmugling og videresalg af store mængder hård narkotika samt hash. Den dømte fik samtidig konfiskeret 250.000 kroner i udbytte.

 

Manden blev dømt for 16 forhold, der alle har fundet sted mellem juli 2020 og marts 2021. Samlet drejer de 16 forhold sig om indsmugling og videresalg af 490 kilo amfetamin, 10-15 kilo kokain, to kilo heroin, 10 kilo ketamin og omkring 65 kilo hash.

 

Den 35-årige erkendte sig skyldig i alle forhold og forklarede i retten, at han i nogle tilfælde selv havde bestilt og videresolgt narkoen, mens han i andre tilfælde udelukkende fungerede som mellemmand.

 

Efterforskning og domfældelse er sket på baggrund af, at politiet har haft adgang til samtaler i kriminelle netværk fra krypterede tjenester. Den dømte benyttede den krypterede kommunikationstjeneste SKY ECC.

 

Efter en længerevarende efterforskning blev de første anholdelser foretaget i sagskomplekset i juni 2023. I alt blev fire personer varetægtsfængslet i sagen, og efterfølgende er endnu en person blevet varetægtsfængslet.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi forventer flere domme i sagskomplekset.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi