Cykelløb sætter Sønderborg på Danmarkskortet

Profilbillede
Astrid Bruun

PostNord Danmark Rundt 2021 cykler til Sønderborg på etape 2 onsdag den 11. august 2021, hvor cykelrytterne ender i Sønderborg efter 183 km. Opløbet er på Dybbøl Banke, og en stor del af ruten i Sønderborg Kommune følger den rute, som cykelrytterne ved Tour de France skal cykle i 2022.

Når PostNord Danmark Rundt 2021 afvikles i august cykles anden etape fra Ribe til Sønderborg onsdag den 11. august 2021. En stor del af ruten i Sønderborg Kommune bliver stort den samme rute som Tour de France etapen til Sønderborg i 2022. For cykelrytterne kører fra Gråsten over Adsbøl og Nybøl til Dybbøl Banke, og derfra går det, med en afstikker over Grønnekærvej, til den rute i Sønderborgs bymidte, som også bliver TDF-ruten i 2022. 

Dog med den tilføjelse, at cykelrytterne ikke får mål på Augustenborg Landevej, men i stedet cykler videre ind til Sønderborg centrum til Dybbøl Banke og derefter kører en rundstrækning i centrum og på Dybbøl Banke tre gange, inden en vinder kåres.

"PostNord Danmark Rundt 2021 bliver en god generalprøve, og det vil give os en masse erfaringer og data, som vi kan tage med i vores forberedelser til næste år. Det er vi rigtig glade for, er blevet en mulighed. For når vi kan levere godt på den nationale scene med Post Nord Danmark Rundt, så kan vi også levere på den internationale scene, når verdens største cykelløb, Tour de France, kommer til Sønderborg den 3. juli 2022", siger borgmester Erik Lauritzen. 

Feltet i PostNord Danmark Rundt 2021 bliver på 140 ryttere fra 20 hold med deltagelse af alle fire danske continental hold, PostNord landsholdet og rigtig mange danske ryttere på World Tour holdene. Det betyder, at der er mange danske talenter og stjerner med i cykelløbet sammen med dygtige udenlandske World Tour- og Pro Teamsryttere, og det sikrer et cykelløb på allerhøjste niveau. 

"Sønderborg er igen på ruten i Danmarks største cykelløb, og det er vi meget tilfredse med, for det sætter igen Sønderborg på landkortet i en national begivenhed. Det er med til at synliggøre Sønderborg-området som et godt sted at køre cykelløb, men det sætter samtidig også fokus på alle de andre ting, som vi rummer med vores beliggenhed i grænselandet og med den natur, historie og seværdigheder, vi kan byde på", siger Stephan Kleinschmidt, der er udvalgsformand for Kultur, Idræt, Handel og Turisme. 

Hvis man er interesseret i at se selve cykelløbet på dagen, så kan man se meget mere om ruten og forventede tidspunkter i Sønderborg Kommune på hjemmesiden.

Fakta

Sønderborg er målby på etape 2 onsdag den 11. august 2021 i PostNord Danmark Rundt 2021, hvor cykelrytterne ender i Sønderborg efter 183 km.

Den 30. udgave af PostNord Danmark Rundt køres 10-14. august 2021. Der køres 5 etaper, på i alt 780 kilometer.

Feltet består af 140 ryttere på i alt 20 hold, heraf seks World Tour hold, og dette års PostNord Danmark Rundt er rangeret som Pro Series på UCI’s Europe Tour, niveauet under UCI’s World Tour. 

Kilde: Redaktionen
Flere artikler