Kedde fra Sønderborg har fået afgørende muligheder i Kolding: Nu udgiver han debut-EP

Da Kedde, hvis borgerlige navn er Christian Lorensen, nåede 12-årsalderen, måtte marimbaen og en ellers lovende karriere indenfor springgymnastikken vige pladsen til fordel for klaveret og sangen. (Foto: Camilla Trine Jensen)
dato

2023 var et vildt år for den nyudklækkede popstjerne med det sønderjysk klingende artistnavn Kedde. Sommertouren kulminerede, da han vandt Tak Rock-prisen på Smukfest og blev rost til skyerne for sin optræden i GAFFA. 

I januar blev førstesinglen fra den kommende debut-EP ‘Sådan må det være’ valgt som P3’s uundgåelige, og i februar udsolgte han Vegas Idealbar.

Siden har han optrådt på den prestigefyldte branchefestival SPOT og kan nu se frem til et 2024, som blandt andet kommer til at byde på højdepunkter som optrædener på MINT-scenen i Tivoli, Kold Festival, Borderline Festival, Carpark Festival, Egmont Kollegiet Festival og sidst men ikke mindst hans første headliner show på et endnu ikke annonceret venue i København.

En stille start
Med rundt på scenerne tager han musikken fra sin kommende EP, som udkommer d. 31. maj. Den røde tråd er lyden af House/Soft house med en ulmende 4-on-the-floor stemning. Popmelodierne serveres med Keddes karakteristiske vokal i et nærværende, og let forståeligt univers - lige til at synge med på. 

I løbet af EP’ens fem sange demonstrerer Kedde sit talent for at formidle dybt personlige oplevelser i et sprog, der både rammer, repræsenterer og omfavner hans stødt voksende lytterskarre.

Straight out of Sønderborg
Der kan synes langt fra opvæksten i Sønderborg til det flamboyante liv som aspirerende popstjerne. Så hvordan kom Kedde dertil, hvor han bliver anset som et af de mest lovende talenter på den danske musikscene?

Selvom marimbaen og den klassiske musik var hans første kærlighed, så var det bilradioens introduktion af Lady Gaga og Adele på vej mod musikskolen i Sønderborg, der langsomt vækkede kærligheden til den rendyrkede pop. Først kom den voksende fascination til udtryk i klassiske marimba-arrangementer af sange som Gaga-hittet ‘Born This Way’, men sidenhen videremanifesterede kærligheden til popmusikken sig til en drøm om selv at blive artist. 

Da Kedde, hvis borgerlige navn er Christian Lorensen, nåede 12-årsalderen, måtte marimbaen og en ellers lovende karriere indenfor springgymnastikken vige pladsen til fordel for klaveret og sangen. 

Siden da har det været en målrettet rejse for Kedde, der først kom på talentakademiet i Sønderborg og sidenhen blev optaget på MGK - først i Sønderborg og senere i Kolding. Især tiden på MGK i Kolding blev afgørende for Kedde, da han blev introduceret for Mekdes, som siden har været en vigtig sparringspartner for ham. 

I Kolding mødte han desuden sit nuværende band, og sammen har de rykket teltpløkkerne i den jyske muld op til fordel for det københavnske musikmiljø og drømmen om det store gennembrud. 

Kilde: Potato Head PR
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.