BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Vi søger en dygtig og engageret overlæge, som ønsker at være en del af en dynamisk afdeling, hvor vi møder patienter, pårørende og kollegaer med respekt, professionalisme og ligeværdighed.
Om Ambulatorium for Kræftsygdomme
Ambulatorium for Kræftsygdomme er en del af Medicinske Sygdomme, Sygehus Sønderjylland og er fysisk placeret i Sønderborg. Ambulatoriets optageområde svarer til de 4 sønderjyske kommuner: Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev.
Vi er en afdeling i konstant udvikling, der varetager forebyggende og livsforlængende behandling af patienter med brystkræft, lungekræft og kolorektalkræft. Vi varetager også patient kontrolforløb efter fjernelse af malignt melanom og lavrisiko brystkræft. Derudover har vi Klinik for Senfølger efter kræft (KFS) for patienter, der har senfølge til deres tidligere kræftsygdom eller tidligere kræftbehandling.
Behandlingen og samtalerne tager afsæt i PAL (Patient Ansvarlig Læge) og Fælles Beslutningstagning og foregår i et samarbejde mellem patient/pårørende, læge og sygeplejerske. Det betyder, at den enkelte læge vil have stor mulighed for at behandle og følge sine egne patienter, men også samtidig at kunne konferere med kollegaer. Behandlingsformerne er kemoterapi, antihormon og biologiske stoffer. Ved behov for indlæggelse sker dette på medicinsk sengeafdeling.
Derudover arbejdes der med klinisk forskning i en veletableret og meget aktiv KFE, der er ansvarlig for afdelingens kliniske forsøg samt registrering i de kliniske kvalitetsdatabaser. KFE sikrer, at alle forskningsprojekter følger Good Clinical Practice (GCP) og gennemføres ifølge gældende nationale og internationale guidelines samt gældende dansk lovgivning. Der er aktuelt 12 aktive protokoller i afdelingen.
Ambulatoriet er også kendt for sit store engagement i Krop og Kræft og erfaring i anlæggelse af PICC-line (ved sygeplejerske).
Det onkologiske team består af fire speciallæger, oversygeplejerske, sygeplejersker, projektsygeplejersker, lægesekretærer, psykologer, kliniske diætister og socialrådgiver.
De daglige kliniske beslutninger omkring udredning og behandling af patienter samt opfølgning foregår i tæt samarbejde med øvrige specialer, som diagnosticerer og behandler kræft. Således gennemføres der ugentligt 7 multidisciplinære teamkonferencer med relevante samarbejdspartnere inden for mamma-, lunge- og kolorektalkræft. Der afholdes også 3 røntgenkonferencer ugentligt.
Der er formaliseret samarbejde med såvel kræftafdelinger i Odense og Vejle vedrørende stråleterapi.
Ambulatoriets åbningstid er mandag til torsdag kl. 8-15.30 og fredag kl. 8-15.00.
Om Medicinske Sygdomme
Medicinske Sygdomme består af følgende fire blokke med hver sin ledende overlæge. Ambulatorium for Kræftsygdomme indgår i førstnævnte:
- Kræftsygdomme, Blodsygdomme og Team for Lindrende Behandling, bestående af specialerne onkologi, hæmatologi og palliation, fordelt på flg. afsnit:
- Kræftsygdomme ambulatorium
- Blodsygdomme ambulatorium i samarbejde med afdelingsledelsen på Hæmatologisk afdeling X, OUH
- Team for Lindrende Behandling, herunder funktion på Hospice Sønderjylland
- Kræftsygdomme Sengeafsnit A, som har 14 sengepladser, er et blandet intern medicinsk sengeafsnit med intern medicinske patienter samt patienter med kræftsygdomme og patienter i lindrende behandling
- Lungesygdomme og Mave-tarmsygdomme bestående af specialerne lungemedicin og gastroenterologi, som består af to sengeafsnit i hhv. Sønderborg og Aabenraa samt tilhørende ambulatorier og skopifunktion i begge specialer. Afsnittet indeholder også Medicinsk Ambulatorium i Aabenraa.
- Medicinsk Modtagelse og Medicinsk Daghospital i Tønder varetager modtagelse af den akutte medicinske patient, Diagnostisk Center og Medicinsk Modtagelse Ambulatorium. I Tønder er der udelukkende ambulant funktion, herunder akut modtagelse af ambulante patienter.
- Diabetes, Hormon-, Nyre- og Ældresygdomme bestående af specialerne endokrinologi, nefrologi og geriatri som rummer to sengeafsnit i hhv. Sønderborg og Aabenraa, ambulatorier i alle specialer inklusiv hæmodialyseafsnit og demensklinik. Herudover det medicinske sårambulatorie.
Vi tilbyder:
- Mulighed for fleksibel arbejdstid, inklusiv hjemmearbejdsdage, i det omfang det passer i den daglige drift
- Et højt fagligt niveau, engagerede tværfaglige kollegaer med fokus på nyeste viden
- Et arbejdsmiljø der fremmer medarbejdernes trivsel og produktivitet, kendetegnet ved tillid, respekt, klar problemløsning og ærlig og god kommunikation
- Struktureret introduktion, oplæring af erfaren kollega og mentorordning
- Målrettet kompetenceudvikling for den enkelte og teamet
- Deltagelse i tværfaglige teams med henblik på udvikling af det gode patientforløb
- Mulighed for den tætte kontakt og opfølgning af egne patienter med støtte/supervision fra erfarne kollegaer
- Deltagelse i nationale, faglige fora
- Gode muligheder for kongresser og efteruddannelse
- Mulighed for aftenambulatorium
- Mulighed for at deltage i både klinisk og epidemiologisk forskning i Medicinsk Forskningsenhed. Der vil være ledelsesmæssig opbakning til at stillingen eventuelt kan kombineres med et forskningslektorat
- Vagtfri stilling, 37 timer ugentligt
Uddannelse og erfaring
Stillingen ønskes besat med en speciallæge med kompetencer inden for klinisk onkologi. Speciallægeanerkendelse i klinisk onkologi eller intern medicin er et krav. Fem års erfaring som afdelingslæge eller tilsvarende inden for ovennævnte specialer er en betingelse for ansættelse som overlæge. Det er en fordel med erfaring inden for behandling af patienter med bryst-, lunge- og kolorektalkræft.
Vi søger en person som med sine faglige og personlige kvalifikationer kan samarbejde på tværs af faggrupper og specialer, som er engageret, fleksibel og har det gode patientforløb i fokus. Vi søger en person som brænder for sit fag, med særlig interesse i patienter med kolorektalkræft, som ønsker at påtage sig ansvaret for behandling og opfølgning af denne patientgruppe. Vi søger en person med faglighed og energi for at være tovholder for udvikling af behandlingsfunktion og forskning inden for gastrointestinale maligne sygdomme.
Løn og ansættelsesforhold
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst mellem Danske Regioner og Foreningen af Speciallæger.
Ansøgning
Sygehus Sønderjylland anvender en vurdering af de 7 kompetencer (Medicinsk ekspert, Kommunikator, Samarbejder, Leder/Administrator, Sundhedsfremmer, Akademiker og Professionel) i den faglige bedømmelse. Ansøger bedes i ansøgningen, med bedst mulig dokumentation, forholde sig konkret til de 7 kompetencer.
Ansøgningsfrist
Den 11. februar 2024
Ansættelsessamtaler
Forventes afholdt i uge 7 og uge 8 i Sønderborg
Tiltrædelse
Den 1. maj 2024 eller efter nærmere aftale.
Kontaktoplysninger
Ved eventuelle spørgsmål er du velkommen til at kontakte:
- Cheflæge, klinisk lektor, Frans Brandt Kristensen, fbk@rsyd.dk, tlf. 7997 3010
- Ledende overlæge Daniela Zitnjak, daniela.zitnjak@rsyd.dk, tlf. 7997 3114
- Oversygeplejerske Gitta Hansen, gitta.hansen2@rsyd.dk, tlf. 7997 3189
Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge jobbet - uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Sønderborg Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Sygehus Sønderjylland Sønderborg, Sydvang, 6400 Sønderborg
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 11-02-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5981820