Patrulje i grænsebaglandet anholdt to personer for ulovlig indrejse

Profilbillede
dato

En rumænsk mand fik en straksdom, mens en landsmand blev varetægtsfængslet.

En patrulje fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) slog to fluer med et smæk, da betjentene mandag aften i grænsebaglandet kontrollerede en moldovisk personbil, der kom kørende i Tinglev.

 

Ved en kontrol af de to rumænske personer i køretøjet stod det klart, at begge var rejst ulovligt ind i Danmark.

 

En 35-årig mand, der sad bag rattet, havde overtrådt sit seks år lange indrejseforbud, der var en del af en dom fra Retten i Glostrup tidligere i år.

Han fik tirsdag en straksdom på 20 dages fængsel ved Retten i Sønderborg og modtog dommen.

 

Passageren i bilen, en 47-årig mand, var blevet udvist for bestandig. Udvisningen var en del af en fængselsdom afsagt af Østre Landsret i 2014.

 

Han blev ved et grundlovsforhør tirsdag ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i tre uger.

 

Han nægtede sig skyldig og kærede varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

 

De to personer var rejst ind i Danmark via Pebersmark Grænseovergang, kort før anholdelsen fandt sted.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi