Sønderborg Lufthavn gennemfører stor øvelse

Profilbillede
dato

Øvelsen finder sted tirsdag den 3. oktober. Omdrejningspunktet for øvelsen er, at et to-motorers propelfly med 25 passagerer ombord er styrtet ned nær lufthavnen.

Sønderborg Lufthavn gennemfører tirsdag den 3. oktober en stor øvelse på marken ved Nørremark 12, nær lufthavnen.

Der er tale om en lovpligtig øvelse, der finder sted fra klokken 14.00 – 18.00.

Omdrejningspunktet for øvelsen er, at et to-motorers propelfly med 25 passagerer ombord er styrtet ned.

Lufthavnens eget brandberedskab, Sønderborg Brand og Redning, Beredskabsstyrelsen, Region Syddanmark samt Syd- og Sønderjyllands Politi deltager i øvelsen.

Formålet med øvelsen er at træne samarbejdet mellem myndighederne, og politiet får i denne sammenhæng mulighed for at træne den tværfaglige indsatsledelse.

 

Praktiske forhold

 • I dagene op til øvelsen vil der være aktivitet med kranbiler og andre tunge køretøjer på Nørremark.
  Der bliver placeret skilte på Nørremark i samarbejde med Sønderborg kommune, der oplyser Standsning og Parkering Forbudt på en strækning over en kilometer.
  Dette gøres, så der ikke holder biler og spærrer for øvrig trafik.

 • Mandag den 2. oktober
  Propelflyet, der er cirka 35 meter langt, placeres på marken. Flyet har ingen motorer og er tømt for olie, brændstof m.m., så der er ingen miljøfare i forbindelse med øvelsen.

 • Tirsdag den 3. oktober
  På selve øvelsesdagen vil der være omfattende trafik med redningskøretøjer, brand- og redningspersonale, figuranter, politi m.m.
  Borgerne har mulighed for at se øvelsen på afstand på et afspærret område (vær opmærksom på parkeringsforholdene i området og husk venligst praktisk påklædning og fodtøj på grund af vejrforholdene).

 • Onsdag den 4. oktober
  Flyet bliver fjernet igen, hvilket igen vil betyde en del aktivitet med kranbiler og andre tunge køretøjer.
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi