To østeuropæiske mænd varetægtsfængslet i sag om tyveri af professionelt elværktøj

Profilbillede

De sigtede nægter sig skyldige, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

En 51-årig ungarsk mand og en 36-årig rumænsk mand blev fredag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for tyveri, subsidiært hæleri, af professionelt elværktøj.

De sigtede nægter sig skyldige, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

De to mænd blev anholdt torsdag aften i Rødekro af en patrulje fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest, der patruljerede i grænsebaglandet.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi