To ukrainske mænd idømt fængsel og permanent udvisning i sag om indsmugling af 300 kilo hash

Profilbillede
dato

De to mænd tilstod indsmuglingen, men udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af straffens længde.

To ukrainske mænd på 32 og 61 år blev torsdag ved Retten i Sønderborg idømt henholdsvis to år og seks måneders fængsel og to år og ni måneders fængsel og udvist for bestandigt for indsmugling af cirka 300 kilo hash.

 

De to mænd kom den 12. februar 2023 om aftenen kørende i en tjekkisk indregistreret autotransporter ved Pebersmark Grænseovergang, hvor køretøjet blev taget ud til toldkontrol.

 

Kontrollen skete i regi af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Ved kontrollen viste toldernes narkohunde interesse for køretøjet, der blev undersøgt nærmere.

 

Ved undersøgelsen stod det klart, at der lå hele 305,6 kilo hash gemt i køretøjet, hvorefter de to personer blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet i sagen.

 

De to mænd tilstod indsmuglingen, men udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af straffens længde.

 

Yderligere to personer er sigtet i sagen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi