Toldere fandt 148 kilo hash i lastbil

Profilbillede
dato

24-årig sigtet for hashsmugling og fremstilles i grundlovsforhør i dag<br><br>​

Syd- og Sønderjyllands Politis Udlændingekontrolafdeling Vest anholdt i går en 24-årig udenlandsk mand ved Frøslev grænse og sigtede ham for indsmugling af hash.

 

Den 24-årige mand blev taget ud til kontrol af Toldstyrelsen onsdag klokken 14.30 i et polsk indregistreret køretøj med sættevogn. Vogntoget blev kørt gennem Toldstyrelsens lastbilscanner. Scanningen afslørede, at to reservehjul var fyldt og det viste sig, at de to hjul indeholdt 148 kilo hash. Manden blev herefter anholdt og sigtet for indsmugling af hash.

 

Manden fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg i dag klokken 13Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi