Torvedag i Sønderborg på lørdag

Foto: Sønderborg Kommune.
Profilbillede
Linnea Werge

Efter en god start på årets 6400Torvedag i Sønderborg den 12. juni, hvor torvedagen var udsat en uge for at følges med Markedsdagen, er der på lørdag igen 6400Torvedag på Kastanie Allé i Sønderborg.

6400Torvedag er et forsøg på at genoplive tidligere tiders torvehandel i Sønderborg, hvor lokale producenter og forædlere af lokale råvarer samles i et område med deres stader.

Det giver på den ene side mindre handlende mulighed for at generere et salg uden at skulle købe eller leje butikslokaler – på den anden mulighed for at købe lokalt producerede og forædlede fødevarer mm.

- Årets første torvedag i juni gik over al forventning. Det var et godt valg at flytte torvedagen fra den første til den anden lørdag. På den måde understøttede Vores Sønderborgs Markedsdage og 6400Torvedag hinanden, der var virkelig mange mennesker i byen, og min oplevelse er, at alle nyder det supplement til gadebilledet og shoppemulighederne, som torvehandlen giver, siger Charlotte Riis Engelbrecht, formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer i Sønderborg Kommune.


Foto: Sønderborg Kommune

Sønderborg Kommune er ”fødselshjælper” i forhold til at få torvedagene løbet i gang.

Kommunen støtter økonomisk og organisatorisk i år, hvor torvedagene foregår den første lørdag i måneden til og med december, men ellers er det meningen, at fødevarenetværket Made in Sønderborg skal sørge for, at 6400Torvedag lever videre.

Made in Sønderborg er et netværk, som har til formål at skabe et forum for samarbejde, udvikling og markedsføring af lokalt producerede og forædlede kvalitetsfødevarer.

I alt er 17 stadeholdere tilmeldt en eller flere af torvedagene i 2021.

På lørdag vil man finde stande med bl.a. frisk frugt og grønt, honning og bivoksprodukter, marmelade og syltetøj, urtesalt, saft, håndlavede ting af træ og beton, friske og røgede fisk, håndlavet sæbe og olivenolie.

Kilde: Sønderborg Kommune
Flere artikler